Skoči do sadržaja
Osiguranje života za Vas
"Pouzdana osiguravajuća zaštita za sve."

Živimo u nepredvidivom vremenu u kojem nam je prijeko potrebna sigurna i stabilna budućnost. Troškovi života su sve veći, a očekivani iznosi penzija/mirovina su sve manji. Rješenje ovih izazova je u osiguranju života, koje nam je danas potrebno više nego ikada. Na vrijeme zaštitite Vaš dragocjeni život i osigurajte sigurnu budućnost sebe i svojih najbližih.

Zaključivanjem ugovora o osiguranju života ulažete u svoju sigurnost i sigurnost svoje porodice, a istovremeno štedite i planirate svoju budućnost. Osiguranje života obezbjeđuje zaštitu od finansijskih gubitaka koji mogu nastati kao posljedica neizvjesnih događaja. Kroz dugoročnu štednju, osiguranje života obezbjeđuje socijalnu sigurnost i očuvanje nivoa životnog standarda u kasnijim godinama, ali i finansijsku zaštitu porodice kada je to najpotrebnije.

Osiguranje života je namijenjeno ljudima koji razmišljaju o svojoj budućnosti jer daje potpunu osiguravajuću zaštitu, omogućava sigurno i jednostavno ulaganje i garantuje isplatu ugovorene osigurane sume čija je visina unaprijed definisana ugovorom. Mjesečna izdvajanja, uz malo planiranja i organizacije, mogu lako da se uklope u kućni budžet.

Programi GRAWE osiguranja su nastali iz osluškivanja i prepoznavanja potreba naših klijenata u periodu od osnivanja GRAWE osiguranja u Austriji prije više od 190 godina do današnjeg dana. Svi naši programi osiguranja života su kreirani da na najbolji način zadovolje one radi kojih postojimo: naše klijente. Kroz pažljivo kreirane programe osiguranja života nudimo Vam štednju, sigurnost, dodatno ulaganje, ostvarivanje dobiti, osiguranje od teških bolesti, nadopunu penzionom/mirovinskom zbrinjavanju, pokriće od rizika nezgode, teže bolesti i smrti.

Bez obzira da li ste učenica, student, zaposleni ili nezaposleni, porodični čovjek, poslovna žena ili domaćica imamo program osiguranja života koji će odgovarati Vašim potrebama. Na našoj web stranici možete se informisati detaljnije o programima osiguranja i pronaći one koje Vama najviše odgovaraju.

Ukoliko više preferirate ličnu komunikaciju, obratite nam se telefonski, putem e-maila ili nas posjetite naše kancelarije u Banja Luci, a mi smo tu da zajedno sa Vama izaberemo program osiguranja koji najbolje zadovoljava Vaše potrebe.

  ​​​​​​​Zašto ugovoriti polisu osiguranja u Grawe osiguranju a.d. Banja Luka?
  • Finansijska sigurnost - zaštita Vas i Vaše porodice za slučaj nezgode i bolesti koja može dovesti do invalidnosti, radne nesposobnosti ili smrti i time, uz ostalo, uticati na porodične finansije, što dodatno opterećuje ionako neugodnu situaciju.
  • Dugoročna štednja - postupno stvaranje kapitala za vremena kada se prihodi znatno smanjuju: na primjer za razdoblje penzije/mirovine ili kada su Vam potrebna sredstva za neke druge prilike poput školovanja djece, kupovine automobila, kupovine stana.
  • Dobit - sredstva koja ulažete se ”oplođuju” i po isteku osiguranja ostvarujete određenu dobit (zavisno o odabranom proizvodu osiguranja)*.
  • Instrument garancije - prilikom traženja i odobravanja kredita (vinkulacija).
  • Individualno - Jednostavno - Fleksibilno 
   Ugovor osiguranja života izrazito je individualnog karaktera i njegove komponente zavise o Vašim željama i prioritetima - je li Vam na prvom mjestu štednja, sigurnost ili dodatno ulaganje i ostvarivanje dobiti, zavisi i o Vašoj starosti , zdravstvenom stanju i tako dalje. U slučaju da se u bilo kom trenutku promijene okolnosti pod kojima ste ugovorili osiguranje, lako se može prilagoditi njegov daljnji tok (visina osigurane svote, visina premije, način plaćanja i slično.)
  • Štednja - Finansijska sigurnost
   Izdvajanjem i štednjom sredstava danas - pripremate i osiguravate, za sebe i svoje najmilije, sigurnu i finansijski stabilniju budućnost.
  • Zaštita - Zbrinutost
   Osiguranje života pruža Vam i dimenziju sigurnosti i zaštite u slučaju da stvari krenu loše, da obolite i potrebno Vam je liječenje, ili u najgorem slučaju da smrtno stradate. 
   Iako su to stvari o kojima se najmanje razmišlja, budite ispred svog vremena - osigurajte sebe i svoje najmilije i za te životne situacije! Određeni programi osiguranja života poseban naglasak stavljaju na zaštitu u slučaju da obolite od jedne od osiguranih teških bolesti. Tada su fniansijski okviri troškova ono što tu, već samu po sebi tešku situaciju, čine još težom. Uz plisu osiguranja života dajemo Vam dodatnu sigurnost da ćete u tom trenutku raspolagati sa sredstvima koja Vam mogu olakšati situaciju (troškovi liječenja, ublažavanje finansijskog opterećenja gubitka prihoda zbog bolesti ili radne nesposobnosti i sl.)
  • Vaša lijepa starost
   Učinite ¨zlatno doba¨ svoga života uistinu zlatnim! Naime, Vi sami odlučujete hoćete li osiguranu svotu i pripadajuću dobit podići u cijelosti po isteku osiguranja ili ćete zatražiti rentnu isplatu kao nadopunu penzionom zbrinjavanju.

  * Pravo na udio u dobiti ostvaruje se svake godine ako GRAWE osiguranje a.d. Banja Luka ostvari višak povrata od ulaganja. U svim godinama poslovanja, od osnivanja Društva, GRAWE osiguranje a.d. Banja Luka je svake godine ostvarilo i pripisalo dobit za svoje osiguranike.


  Zaključite ugovor koji garantuje:

  • dopunski prihod za dostojanstvenu i mirnu starost
  • pomoć najbližima u trenutku kada rešavaju važna životna pitanja, školovanje, stan
  • ispunjenje želja koje nismo mogli ili nismo stigli sebi da priuštimo, hobi, putovanja

  Osiguranje života za Vas

  elite

  Grawe Elite 20 Plus

  Mješovito osiguranje života za slučaj smrti i doživljenja i nastupa određene teške bolesti
  family in car

  Grawe AKTIV

  Mješovito osiguranje života za slučaj smrti i doživljenja
  premium

  Grawe PREMIUM

  Mješovito osiguranje za slučaj smrti i doživljenja sa tačno utvrđenim rokom isplate
  npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...