Skoči do sadržaja
lifeprotect
„U jedinstvu mnogih je snaga koja čini dobro. Doprinijeti tome dužnost je svakoga od nas.“
Misija GRAWE koncerna

Nadvojvoda Johann je shvatio da se ljudi moraju ujediniti kako bi bili jaki, te je osnovao Grazer Wechselseitige kao društvo u kojem su građani udruživali svoja sredstva radi zaštite od posljedica požara. Nakon skoro 200 godina poslovanja, osnivačeva ideja o zajedničkoj odgovornosti je danas aktuelnija, više nego ikada: jedini način da obezbjedimo ekonomsku sigurnost je da preduzmemo dobre mjere opreza u pravo vrijeme.

Faktori uspjeha

Kao nezavisni austrijski koncern kompanija nastao 1828. godine, kontinuirano radimo na našim faktorima uspjeha:

 • Osiguranje i finansijske usluga su na zdravoj ekonomskoj osnovi u Austriji, Srednjoj Evropi, Evropskom jedinstvenom tržište i kod reosiguravajućih društava u cijelom svijetu
 • Sigurnost kroz samostalnosti i nezavisnost
 • Aktivnosti usmjerene na privatne klijente, poljoprivrednike, mala i srednja preduzeća i samostalne preduzetnike
 • Premije srazmjerne riziku, briga orijentisana ka klijentu i brzo izvršavanje usluge
 • Uzajamno poštovanje, otvorenost, povjerenje, kao i socijalna sigurnost
 • Snaga kroz konkurenciju

Razvoj – Tržišni sektor

Mi smo nezavisni austrijski koncern kompanija sa podružnicama u Srednjoj Evropi. Uz slobodu da pružamo usluge radimo u okviru jedinstvenog evropskog tržišta i kao reosiguravajuće društvo u cijelom svijetu.

Nudimo osiguranje i finansijske usluge na zdravoj ekonomskoj osnovi. Prateći originalnu osnivačevu ideju, opseg usluga u našoj cijeloj organizaciji se razvijao prema individualnim, savremenim zahtjevima.


Cilj

Naš cilj je sigurnost kroz nezavisnost i samostalnost. Naš poslovni uspjeh je osnova pomoću kojeg smo u mogućnosti da pružimo korist nacionalnoj ekonomiji.


Klijenti – Partneri - Organizacija

Naše prvobitno područje nadležnosti je da omogućimo našim klijentima najviši nivo usluge. Nudimo naše usluge svim dijelovima stanovništvai industrije, a posebno fizičkim licima, poljoprivrednicima, malim i srednjim preduzećima i samostalnim preduzetnicima.

Za nas, dobri odnosi sa klijentima zavise od naše mogućnosti da ponudimo kompetentne i profesionalne savjete i izvršimo brzu uslugu. Obezbjeđujemo proaktivno djelovanje sa našim klijentima kroz mrežu osoblja kompanije, saradnju sa prodajnim zastupnicima i drugim prodajnim partnerima.

Naša organizacijska struktura je zasnovana na zahtjevima klijenata i tržišta. Ona osigurava našu mogućnost da ponudimo smjernice i brigu usmjerenu prema klijentima.


Proizvodi i usluge

Mi razvijamo proizvode koji zadovoljavaju specifične zahtjeve naših klijenata i postavljao premije osiguranja srazmjerno uključenom riziku. Kćerke firme u GRAWE koncernu nude profesinalne usluge u oblasti finansija i nekretnina. Naša poslovna nezavisnost zahtijeva da usvojimo pristup dobiti (profitbased) na bazi naših proračuna.


Etika koncerna

Naše svakodnevno međusobno poslovanje se zasniva na poštovanju, otvorenosti i povjerenju. Naš sporazumni stil upravljanja je aktivno doživljen kroz:

 • Iskrene i lične razgovore u kojima se razmjenjuju priznanja i kritike
 • Uključenost u procese donošenja odluka
 • Zajedničko postavljanje ciljeva sa raspodjelom dužnosti i odgovornosti
 • Plaćanje na osnovu učinka
 • Interno (unutar koncerna) i eksterno obrazovanje i mogućnosti treninga za sve zaposlenike
 • Jednake mogućnosti za žene i muškarce
 • Okruženje koncerna

 

GRAWE koncern igra važnu ulogu u ekonomskom životu Srednje Evrope. Poslujemo nezavisno od političkih partija/stranki i religijskih institucija. Saradnja sa institucijama javnog sektora je u skladu sa ekonomskim i društvenim položajem. GRAWE promoviše sigurnost u saobraćaju, vatrogasne službe, društvene institucije, kulturi i sport. Aktivno podržava nadmetanje kroz konkurenciju i otvoreno je za različite oblike saradnje.

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...