Kontakt

I Krajiškog korpusa 39 78000 Banja Luka

Telefon: +387 51 222 960 Fax: +387 51 222 951 E-Mail: office.banjaluka@grawe.at
Inhalt:

GRAWE GROUP

 
 


Mnogo toga se promjenilo od kada je Grazer Wechselseitige utemeljen 1828. godine. Od prvobitnog osiguravajućeg društva za zaštitu od požara razvio se međunarodni koncern raznovrsnih poslovnih djelatnosti koji objedinjuje osiguravajuća društva, banke i društva za poslovanje nekretninama.


Trinaest osiguravajućih društava, podružnica u Srednjoj i Istočnoj Evropi primjer su međunarodne orijentacije koncerna: Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Mađarska, Ukrajina, Bugarska, Rumunija, Moldavija, Makedonija i Kosovo. U svim navedenim zemljama pored svojih glavnih sjedišta imaju i raširenu mrežu ureda za brigu o svojim klijentima.


Dodatne informacije o koncernu i kćerkama firmama možete vidjeti na slici Struktura GRAWE Grupe.


Slijedeće osobine opisuju naše svakodnevne usluge i kreiraju temelj našeg uspješnog poslovanja:


Rast


„Pouzdana osiguravajuća zaštita za sve“ bio je moto nadvojvode Johanna, kada je u Štajerskoj prije više od 185 godina osnovao Grazer Wechselseitige. Od prvobitnog osiguravajućeg društva za zaštitu od požara razvio se međunarodni koncern raznovrsnih poslovnih djelatnosti koji objedinjuje osiguravajuća društva, banke i društva za poslovanje nekretninama. GRAWE koncern - to je izrasla snaga.


Stabilnost


Kombinacija zdrave ekonomske osnove i duge tradicije GRAWE-a čine stabilan temelj za preko 4.200 zaposlenih, koji svi zajedno predstavljaju zajednički ulog znanja i kompetencija, te svojim korisnicima garantuju najviši nivo koristi.


Umreženost


Široko razgranato i usko isprepleteno – tačno tako se može opisati filozofija GRAWE koncerna. Kao šesti po veličini osiguravajući koncern u Republici Austriji sa podružnicama u 13 zemalja Srednje i Istočne Evrope, ujedinjujemo zemlje i ljude, banke i osiguranja u gustu mrežu. Pri tome vodimo računa o regionalnim potrebama i posebnostima jednako kao i o globalnim konceptima financijskih usluga.


Povjerenje


Najbolja mjera klijentovog zadovoljstva je njegova dalja preporuka. GRAWE s ponosom ističe da je peti put dobitnik nagrade “Recommender Award - za izvrsnu orijentisanost prema klijentu". Ova nagrada se dodjeljuje isključivo na temelju preporuke zadovoljnih klijenata.


Dinamičnost


U okruženju u kom se razvojni potencijal iskorištava i promoviše, budućnost postaje pozitivan izazov. Ukoliko želite biti savremeni, morate gledati naprijed, otvarati svoje perspektive i reagovati u pravo vrijeme. Pod ovim uslovima, budućnost i optimizam se spajaju kako bi kreirali dinamičnu, ali istovremeno stabilnu cjelinu.